top of page

ECOBUILD, USGBC Tarafından Yeşil Bina Lideri Olarak Ödüllendirildi


ECOBUILD, Dünyanın en büyük yeşil bina ve çevre kuruluşu olan USGBC yani ABD Yeşil Binalar Konseyi tarafından, projelerinde göstermiş olduğu üstün başarılar nedeni ile“Yeşil Bina Lideri Ödülü” ile ödüllendirilmiştir.

ECOBUILD 2009 yılından günümüze kadar USGBC üyesi olarak Türkiye ve yurt dışında danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Avrupa’da sadece 3 firmanın aldığı, USGBC gibi etik değerlerin en üst düzeyde tutulduğu ve her kararın seçim ve oylama ile alındığı bir dünya çevre devinden bu ödüle sahip olmak oldukça zorlu bir süreç olarak gerçekleşmiştir.

Bu ödül sadece ECOBUILD için değil Türkiye için de anlamlı bir ödüldür. Onlarca farklı kriter ile verilen USGBC Yeşil Bina Lideri ödülünü almak için, çok çalışmak, yaptığı işi sevmek, sürekli okumak ar-ge yapmak, mesleği ile ilgili yılın 2/3’ünü seyahatte geçirmek, iyi bir çevreci olmak ve en önemlisi tüm bunları güçlü ve kaliteli bir şirket yapısı ile kurumsallaştırmak gereklidir.

Bugün ECOBUILD’in Twitter sayfasını USGBC dahil dünyadaki tüm çevre duayenleri dahil olarak 35.000 takipçi takip etmektedir.

ECOBUILD sadece Türkiye’de değil dünyada yeşil bina hareketine büyük bir ivme kazandırmıştır.

ECOBUILD, ABD Dışişleri Bakanlığı’na Yeşil Bina konusunda danışmanlık hizmeti sunan tek Türk firmasıdır.

2009 yılından bu yana yürütmüş olduğu projelerdeki başarı, LEED Sertifikasının gelişimine verdiği katkı, yüzlerce yeşil bina uzmanının eğitimi, yine yüzlerce yeşil yapı malzemesinin oluşmasını sağlaması ECOBUILD’in müşterilerinden aldığı güçle olmuştur.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page